התפתחות הילדשונות

הורים טריים? טיפים חשובים שאתם חייבים לדעת

הפכתם להורים - מזל טוב! ילד ראשון זה תמיד מרגש אך גם קצת מפחיד, כדי לגרום לדרך להיות קצת יותר קלה הנה שלושה טיפים שחשוב שתדעו

על מנת לשלול כמה שיותר הפתעות בדרך זה תמיד כדאי לקרוא מכמה שיותר מקומות. כל מאמר נותן פרספקטיבה וגם כאן אנו נשתדל לתת לכם מידע שכנראה לא ידעתם ואם ידעתם אז גם לחדד לא יזיק. אלו הם טיפים חשובים להורים טריים

טיפים להורים טריים – 

 

טיפ מס' 1 – לשתוף ידיים

אוnנם נשמע כ-מובן מאליו אך חשוב שתדעו שתינוק עד גיל שנה יחווה במהלך החיים הקצרים שלו בין 6 ל-12 מחלות זיהומיות. לכן מאוד חשוב ככל הניתן לא להתקרב לתינוק בלי לשתוף ידיים או להשתמש בחומר לחיטוי ידיים. 

טיפ מס' 2 – להשאר רגועים 

כן אולי זה גם ישמה לכם כ-מובן מאליו, אך הורים טריים רבים יחוו הרבה ,תסכול רב, בעיקר בלילות. אתם מנסים לישון והתינוק כל פעם בוכה ולא נותן לכם לישון את שנת היופי שלכם. לא משנה כמה עצבים, תסכול, ועצב אתם מרגישים בפנים תזכרו דבר אחד חשוב! אסור בשום פנים ואופן לנער את התינוק זה בקלות יכול לגרום לדימום פנימי במוחו ותוצאה מזה יכול להיות מוות מאוד מהיר של הפעוט.

טיפ מס' 3 – תיפול בברית מילה (במידה ועשיתם)

החלפת חיתול – ביממה הראשונה יש להקפיד במידה רבה על החלפת חיתול כל שלוש שעות או שאתם מסתכנים בלזהם את הפצע הטרי של התינוק. להמנע מתכשירים אלכוהוליים שעלולים לגעת בפצע הטרי של הברית במידה ויהיה מגע זה יצרוב ויכאיב רבות לתינוק ותוכלו להתחיל להתכונן לכמה שעות של צעקות.

להמנע מלרחוץ את האזור ביממה הראשונה – במקום תשתמשו במגבונים לחים ללא בישום או לחלופין בצמר גפן ספוג במים פושרים. 

שימון האזורעל מנת שהפצע לא ידבק לחיתול מומלץ להשתמש בשמן תינוקות. 

טיפ מס' 4 – כאשר תינוק עייף זה לא אוטמטים אומר שהוא ישן

תינוקות עייפים נוטים יותר להתרגז ומקשים עלייכם לגרום להם להרגע. התינוק מתחיל לקמץ אגרופים, לפהק, לשפשף עיניים, משיכת אוזניים או עושה תנועות קופצניות כאילו הוא מנקר? מהר שימו אותו בעריסה לפני שהוא ניהיה עייף מידי ואז תצטרכו לעבוד הרבה יותר קשה על מנת להרדים אותו. 

טיפ מס' 5 – ללמוד טכניקות הרגעה

אין דרך אחידה להרגיעה תינוק, כולנו שונים ובנוים שונה גנטית, כך שתצטרכו להתמודד עם הרבה ניסוי ותהייה. נסו עיסויים שונים, ותנועות שונות עד שתמצאו את הדרך הטובה ביותר להרגיעה את הפעוט. השתמשו באינסטיקטים שלכם על מנת למצוא את הדרך הטובה ביותר וכך לאט לאט תגדילו לעצמכם את הבטחון האישי מול התינוק.

אהבתם? קראו עוד בנושא התפתחות הילד – 

קפיצת גדילה – כך תוכלי להיות מוכנה

טעימות לתינוקות: מתי כדאי להתחיל ומה כדאי לתת קודם

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button