ניתוח קיסרי צרפתי – כל מה שצריך לדעת
במאמר הבא אתם תקראו את כל המידע שאספנו הקשור לניתוח קיסרי צרפתי החדש כל מה שאתם צריכים לדעת על הניתוח ואיך הוא מתבצע.
ניתוח קיסרי צרפתי – שיעור הניתוחים הקיסריים נמצא במגמת עלייה כיום בארץ כ25 אחוז מהלידות ועוד צפוי לעלות במהלך השנים. ניתוח קיסרי מתבצע כבר מאות שנים. אך השיטות הלכו והשתכללו. הניתוח הקיסרי המקובל הוא שילוב של ניתוח קיסרי קלאסי שעוד פותח מלפני 90 שנה. ניתוח זה הוא מהיר ודי קל לביצוע, אבל אחרי הניתוח רוב הפעמים היולדות מתקשות בתנועה שינויים בתנוחות ובהליכה בשבועיים בראשונים שלאחר הניתוח. מה שבעצם מקשה על היולדת בטיפול מסור בילוד.
מה הוא ניתוח קיסרי צרפתי –
הניתוח קיסרי צרפתי הוא שילוב של כמה טכניקות בתחומים כירורגיים שונים שקיימים ברפואה. השילוב של הטכניקות האלה יצרו נוסחה מחודשת, שמפחיתה את כאב היולדת כמה שאפשר. הניתוח קיסרי צרפתי נוצר בכדי שהיולדת תוכל לחוות את הניתוח בצורה טבעית יותר, ממש כמו לידה טבעית ותוכל לתפקד בנוחות יחסית לאחר הניתוח.
תהליך ניתוח קיסרי צרפתי –
הניתוח הזה נעשה ללא הכנסת קטטר לשלפוחית השתן מה שבעצם פחות פוגע לפציעה בצינור השתן יצרת זיהומים ודלקות בדרכי השתן. רקמת החיבור מעל השרירים נחתכת לאורך ולא לרוחב ללא פגיעה ברקמת החיבור של השריר האורכי הימני ברקמת החיבור עוברים תאי עצבים רבים והיא זו שמקשרת בין התכווצות השריר ליכולת התנועה וכשמצמצמים את הפגיעה ברקמת החיבור יש פחות כאב ליולדת. אין הפרדת שרירי הבטן האורכיים מה שמונע את היפרדות שרירי הבטן האורכיים מה שמאפשר החלמה מהירה יותר. קרום הפריטונאום המצפה את רוב איברי הבטן הפנימיים ובהם גם המעיים בעברית צפק. אין החדרת נוזלים או אוויר אל חלל הפריטונאום מה שמפחית סיכון לתסחיף מי שפיר וכאב בצורה משמעותית, סיכוי לבעיה במעי לאחר הניתוח וגם מבטל את הצורך לצום לפני הניתוח.
תפירת הרחם נעשית בצורה מעגלית ולא אורכית. מה שמפחית את הסיכון לדימום או להחלשת דופן הרחם לקראת הלידה הבאה וכמעט ולא משאיר צלקת. תפירת העור בסיום הניתוח, מבוצעת על ידי תפר תת עורי. כאשר העור עצמו מודבק באופן רפואי כמובן. בלי סיכות תפרים וחבישה חיצונית.
השתתפות היולדת בניתוח –
כחלק מהניתוח היולדת יכולה להיות השתתפות מלאה במהלך הניתוח, מה שמייצר תחושה של לידה טבעית ונעימה יותר מניתוח קיסרי רגיל. במהלך יציאת התינוק היולדת לוקחת חלק פעיל תוך כדי היא נושפת במנשפית ורואה כיצד היא דוחפת את התינוק החוצה. היולדת רואה את כל המתרחש מול ענייה מה שנותן תחושה של לידה טבעית. המון נשים היום לא מעוניינות בניתוח קיסרי בגלל סיבות רבות, כגון: כאבים רבים אחרי הניתוח, זמן החלמה ארוך, חוסר תפקוד מול הילוד. האפשרות לבצע את הניתוח מקל על היולדת ונותן את האפשרות להשתחרר מבית החולים אחרי 36 שעות במקום חמישה ימים, כמו בניתוח קיסרי רגיל היא משמעותית מאוד. האפשרות לקום אחרי שלוש שעות ולא שמונה כנהוג. הרבה שוני קיים בין שני ניתוחים אלה.
כיום לא כל בית חולים עדיין מבצע את הניתוח הקיסרי צרפתי. דרוש לכך הכשרה מיוחדת ומס' לא גדול של רופאים מנתחים מוסמכים לערוך ניתוח בסדר גודל כזה, בצורה מקצועית ובביטחון מלא מול היולדת.
לעוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:
ביטחון עצמי נמוך אצל ילדים- איך אפשר לעזור ולבסס ביטחון מגיל צעיר
בתור מי שהביאה את הניתוח הזה לישראל וכמי שמכשירה יחד עם דר' הנדלר (היחיד שרשאי ללמד בישראל את השיטה) את המנתחים, כדאי שלא תטעו את הקוראות שלכן בפייק ניוז – הניתוח הצרפתי מתקיים אך ורק בבביה"ח האנגלי בנצרת ובמעייני הישועה בבני ברק ע"י ד"ר הנדלר ובביה"ח אסף הרופא ע"י דר' מיקי מוסקוביץ. בכל שאר המקומות שהזכרתם לא מתקיים ואף רופא לא הוכשר שם לכך.