הריון ולידהשונות

בחילות בהיריון: איך להקל ולעזור להתמודד עם התופעה

נשים רבות סובלות מבחילות בהיריון, כדי להקל מעט על התופעה בואי לקל טיפים שיעזרו לך להתמודד עם הבחילות, כמו כן מתי צריך לפנות לרופא?

נשים רבות סובלות מבחילות בהיריון, לרוב התופעה נפוצה בטרימסטר הראשון אך עלולה להימשך גם יותר מזה. לרוב, אין צורך לדאוג מהבחילות גם אם הן מובילות להקאות אך יש מקרים בהם מומלץ ללכת להיבדק ולפעמים אף לקבל טיפול ועזרה רפואית. אז בואו לקבל כמה טיפים איך להקל על הבחילות ואיך להרגיע את עצמך ואת המצב.

טיפים להקלה ועזרה בבחילות בהיריון

  • שתייה- הקפדה על שתייה מרובה תעזור למנוע מצב של התייבשות, במידה ואת סובלת גם מהקאות מאוד חשוב להקפיד לשתות הרבה מים, אפשר לשתות בשלוקים קטנים כדי לא לעורר בחילות נוספות. בנוסף, ניתן להוסיף למים נענע, לימון או קמומיל שיעזקו להקל מעט את הבחילות. 
  • ארוחות קטנות- כדי לא להעמיס על הקיבה ולא לעורר בחילות או צרבות תנסי לאכול בארוחות קטנות ולא להעמיס בארוחות מרכזיות. תנסי להקפיד לאכול כל 3 שעות משהו כדי שרמת הסוכר בדם לא תרד.
  • הקפידי על ארוחות קלות- בנוסף מומלץ להימנע מאוכל מתובל או מטוגן כדי לא להכביד על מערכת העיכול, תנסי לאכול דבירם כמו מרק צח, אורז, ביסקוויטים וכו'.
  • פחמימות על הבוקר- אם תאכלי על הבוקר פחמימה מורכבת כמו טוסט יבש או עוגייה ייבשה הם יעזרו לספוח את החומציות מהקיבה מה שיעזור להקל על הבחילות בבוקר. 
  • שתייה מוגזת- קולה, ספרייט או סודה עם לימון יכולים לעזור מאוד בהקלה על בחילות. רצוי שהמשקאות יהיו קרים בתוספת של קרח ולימון כדי שיהיו מרעננים.  
  • הוספת ג'ינג'ר- ידוע כי שורש הג'ינג'ר עוזר כנגד בחילות, ניתן להוסיף אותו לתה עם מעט דבש.
  • ארטיקים וגלידה- במידה וקשה לך לשתות מים את יכולה להיעזר בארטיק קרח מתוק ומרענן או בגלידה טעימה. הארטיק גם מחזיר נוזלים וגם מעלה את רמת הסוכר בדם.
  • שמירה על סביבה נעימה ונטולת ריחות רעים- בהיריון חוש הריח מתחדד מאוד מה שעלול לגרום לריחות שפעם אהבת להריח לא טוב ולריחות שפחות אהבת להיות נעימים עבורך. תקפידי עד כמה שניתן להימנע מריחות לא נעימים כדי שלא יעוררו אצל בחילות.
  • שינה טובה- הקפידי על שינה טובה כדי להחזיר לעצמך אנרגיה וכוחות. גם מנוחה בחדר חשוך וקריר יכולה לעזור כמו גם קומפרסים קרים. 
  • רפואה אלטרנטיבית- יש כמה סוגי טיפולים ברפואה משלימה שיכולים לעזור להקל על בחילות בהיריון כמו דיקור סיני, הומאופתיה ועוד.
  • שמירה על היגיינת הפה- הקפדה על היגיינת פה ורעננות תעזור למנוע טעם רע ותפחית הצטברות של בקטריות מה שיעזור להפחית בחילות. 

מתי הבחילות כבר חריגות ויש לפנות לייעוץ רפואי?

במידה והבחילות לא עוברות לאחר הטרימסטר הראשון או במידה והבחילות תכופות מאוד וקיצוניות, אם הן גורמות לסחרחורות או לכאבי ראש חזקים יש לפנות לייעוץ רפואי כדי לשלול סיבוכים או התייבשות.

בנוסף, ישנה מחלה בהריון שנקראת היפרמזיס, אומנם היא יחסית נדירה. המחלה באה לידי ביטוי בכך שהאישה סובלת מהקאות קיצוניות ובחילות בפוגעות בתפקוד שלה בצורה קיצונית, במקרה כזה יש צורך במעקב רפואי קבוע. ההקאות הקיצוניות עלולות לגרום לאובדן משקל, חוסר בוויטמינים, חוסר איזון במלחים בגוף, פעילות יתר של בלוטת התריס, בעיות כליות, חולשה, סחרחורות ועוד.

חשוב לגשת להיבדק במידה ואת חוששת כי ההקאות שלך קיצוניות מידי או נמשכות לפרק זמן ארוך מידי, המחלה עלולה להיות מסוכנת עבורך ועבור העובר ולכן יש לקבל טיפול רפואי מתאים בהקדם. 

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button